Producent
Cena
-
od
do
Wędzarnie i odpowiednio dobrane trociny pozwolą na skosztowanie złowionej ryby. Można je używać w dowolnych warunkach. Są proste i szybkie w obsłudze.
Wędzarnie i trociny to coś, co sprawia, że wędkarstwo może stać się prawdziwą pasją. Smak samodzielnie złowionej i uwędzonej ryby pozostaje na długo w pamięci każdego wędkarza. Wędzarnia musi być lekka i łatwa w użyciu. Umożliwia wędzenie ryby tuż po złowieniu, na działce czy przyrządzenie po powrocie do domu.
Wędzarnia może być wykonana ze stali nierdzewnej ze szczelną pokrywą. Wewnątrz naczynia jest zamontowany siatkowy ruszt na wędzone produkty oraz małe naczynie, do którego w trakcie wędzenia ścieka tłuszcz. Pod spodem wsypuje się trociny.
Wybór trocin jest niezwykle istotny, to właśnie trociny nadają aromat wędzonej rybie. Spotykamy różne rodzaje trocin: olcha, leszczyna, dąb, jałowiec, śliwa, jabłoń, wiele innych. Każdy wędkarz ma swoje sposoby.
Rekomendujemy wygodne i funkcjonalne wędzarnie firm Cormoran i Jaxon. Składają się one z dwupoziomowego grilla. W pakiecie 2 duże palniki, które rozkładają żar równomiernie. Wędzarnie są wyjątkowo proste w obsłudze, można je użyć w zasadzie w każdych warunkach pogodowych i terenowych. Szczelnie zamykany dekiel gwarantuje szybki czas wędzenia oraz niesamowity smak. Można wędzić dowolne rodzaje ryby. W ofercie dostępne także trociny (olcha, buk), w ergonomicznych opakowaniach o gramaturze 500g.